Oberhausen AKM Başkanı Fırat: Çirkin işaretleri kınıyoruz

0
275

Malatya’da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasını Oberhausen Alevi Kültür Merkezi Başkanı Binali Fırat kınayarak büyük tepki gösterdi.

Oberhausen AKM Başkanı Fırat: Çirkin işaretleri kınıyoruz

Avrupa Postası’ndan Metin ES’in haberine göre, Malatya’da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasını Oberhausen Alevi Kültür Merkezi Başkanı Binali Fırat kınayarak büyük tepki gösterdi.

ALEVİ ailelerin yoğunlukta yaşadığı Malatya’da Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılarak tehdit edilmesini yaklaşık 350 üyesi olan Oberhausen Alevi Kültür Merkezi Başkanı Binali Fırat, şiddetle kınayarak büyük tepki gösterdi.

“Biz Aleviler, bu işaretleri ilk kez görmüyoruz” diyen Binali Fırat, tepkisi şu şekilde dile getirdi:

KİMİN YAPTIĞI BULUNMALI

“ Daha önce Erzincan’da, Antep’te ve Adıyaman’da da bu çirkin işaretleri gördük. Korkunç bir ötekileştirme ve tehdit içerikli. Yaşadıklarımıza artık şaşırmıyoruz. Devlet bir an önce kimin veya kimlerin yaptığını bulmalıdır. Çirkin işaretleri yapanların kimler olduğunu ortaya çıkarmalıdır. Ancak, hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, biz Alevilere ne kadar baskı olursa olsun, ne kadar zulüm olursa olsun, hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Hiçbir zaman diz çökmedik, çökmeyeceğiz. İnandığımız felsefemiz ve inancımız doğrultusunda yaşamaya devam edeceğiz. Biz Aleviler, hiç kimsenin inancına karşı olmadık saygı duyduk. Hiç kimsenin ırkına kültürüne karşı olmadık, saygı duyduk. Aynı saygıyı da bekliyoruz.

BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAMAKTAN YANAYIZ

Bizler 72 millete aynı nazarda bakan, insanı yüce değer kabul edip, “Benim kabem” diyen bir inancın kültürün ve öğretinin çocuklarıyız. Her şeye rağmen bizler bu topraklarda herkesin kendi kimliğini, dilini, inancını, eşit yurttaşlık içinde kardeşçe barışı içinde yaşamayı savunmaya devam edeceğiz.

Malatya’da yapılan taciz ve sindirme provokasyonuna da prim vermeyeceğiz. Alevisi, sünnisi, Türk’ü Kürd’ü, çerkezi, lazı ile kardeşçe yaşamaktan yanayız”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz