Marraş’tan Roboski’ye anma ve yürüyüş programları belli oldu

0
320

Maraş Girişimi tarafından düzenlenecek Maraş’tan Roboski’ye anma ve yürüyüş programları belli oldu. Almanya’nın pek çok noktasında gerçekleşecek olan anmalar 3 Aralık’tan 24 Aralık’a kadar devam edecek. Sanatçıların ve yazarların yer aldığı panel ve dinletilerin gerçekleşeceği anmaların yanı sıra, 16 Aralık’ta Strasburg’ta merkezi bir miting düzenlenecek.

Maraş Katliamı’nın 39. yıldönümü yaklaşırken Maraş Girişimi Almanya’nın bir çok kentinde paneller organize etti. Maraş Katliamı davasının bitmediğine dikkat çekilmek için 16 Aralık tarihinde Fransa’nın Strasburg kentinde “MARAŞTAN ROBOSKİYE KATLİAMLARI UNUTTURMAYACAĞIZ” sloganı ile  bir miting gerçekleştirilecek.

Alevilerin ve Kürtlerin Maraş’taki varlığı bitmedi devam ediyor diyen Maraş Girişimi, yaptığı açıklamada, “Maraş Katliamı, Türk devletinin temel politikalarının bir sonucu olarak devlet ve ilgili kurumlar tarafından gerçekleştirilmiş, günlerce sürmüş olan soykırım amaçlı bir katliamdır. Bu katliam üzerine konuşmak, bu katliam ile yüzleşmek aynı zamanda olası katliamların önüne geçmenin imkanlarından biridir” dedi.

İşte anmaların yer ve saati:

 

Konuşmacılar: Salman Ökmen, Fidan Karayel, Mehmet Demir, Cemo Doğan, Deniz Osoy, İbrahim Mor, Elif Sonzamancı, Leverkusen Alevi Dergahı Yönetimi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz