Maraş’ta Diyabet hastalarına dikkat çekmek için yürüyüş yapıldı

0
242

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri ‘Sende Olabilirsin Diyabet, Her Gün Yürü Hareket Et’ sloganı ile yürüyüş etkinliği Kılavuzlu Kent Ormanı’nda yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri ‘Sende Olabilirsin Diyabet, Her Gün Yürü Hareket Et’ sloganı ile yürüyüş etkinliği Merkez Onikişubat İlçesinde bulunan Kılavuzlu Kent Ormanı’nda yapıldı.

Kılavuzlu Kent Ormanı girişinden başlayarak ve Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’ne kadar devam edip tekrar dönülmek suretiyle 6 kilometrelik parkur yürünerek Diyabet Hastalığına dikkat çekildi. Büyükşehir Belediyesi bürokratları başta olmak üzere İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, Akmod gönüllüleri ile muhtarlar ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ‘Sende Olabilirsin Diyabet, Her Gün Yürü Hareket Et’ Doğa Yürüyüşü’nde aynı zamanda çeşitli dövizlerle diyabet hastalığına dikkat çekildi.

Aynı zamanda yürüyüşe katılanlar iç içe diyabet halkası oluşturdular. Doğa yürüyüşüne ilişkin bir açıklama yapan Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Büyükşehir Belediyesi olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediklerini doğa yürüyüşünde Diyabet Hastalığına dikkat çekmek istediklerini, yine büyükşehir belediyesi olarak obeziteyle mücadele konusunda her hafta Perşembe günleri düzenli olarak vatandaşlara doğa yürüyüşü yaptırdıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz