Maraş kışa hazır

0
236

Kahramanmaraş’ta ev hanımlarını, gelenek haline gelen kışlık yufka ekmek telaşı sardı. Yufka ekmek yapımıyla kadınlar hem yardımlaşıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Özellikle ara mahallelerde yaşayan kadınlar, kışlık yufka ihtiyaçlarını karşılamak için sabahın erken saatlerinde hamur yoğurmak ile güne başlıyor. Kadınların bir kısmı evlerine maddi destek amaçlı çalışırken, bir kısmı da yardımlaşma usulüyle kışlık ekmeklerini hazırlıyor.

Günde ortalama 40 kilogram un ile yaklaşık 350 ekmek pişiren kadınlar, hazırladıkları ekmekleri kolay tüketilmesi ve sağlıklı olması nedeniyle kış mevsiminde tüketmek için stokluyor.

Çocukluğundan beri ekmek yaptığını söyleyen Hatice Songül, “Evimize maddi katkıda bulunmak için bu işi yapıyoruz” dedi. Normal ekmeği kışın tüketemediklerini söyleyen Songül, “Biz bu ekmek işini özellikle kış gelmeden yılın son aylarında yaparız. Maddi durumumuz olmadığımızı için ev ekonomisine destek olmak için bu işi yapıyoruz. Geleneksel olarak yaptığımız bir iştir ekmek yapmak. Diğer ekmeği kışın pek yemeyiz. Bu hem sağlıklı hem de faydalı olduğundan kış mevsiminde bu ekmeği yeriz. Biz şu anda paramızla yapıyoruz bu işi, günlük yevmiyemiz çıkıyor. 1 kilogram undan yaklaşık 8 adet ekmek çıkartıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz