Maraş Girişimi birlik olmaya çağırdı

0
276
Maraş Girişimi Almanya’da bir araya geldi. Toplantıya Hasan Teke, Mustafa Bostan, İbrahim Balaban, Mehmet Ali İşcan, Bektaş Yüksel, Mehmet Üstek,  Aziz Uspak ve Aziz Tunç katıldı.
Maraş Girişimi Almanya’da bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmalar ağırlıklı olarak Maraş katliamının yıl dönümüne ilişkindi. Toplantıda Aziz Uspak, Mehmet Üstek ve Aziz Tunç sunum yaptı.
Yapılan konuşmalarda Maraş Girişimi eş Başkanı Mehmet Üstek Maraş Girişimi’nin neden gerekli olduğunu, nasıl ve ne zaman oluştuğunu anlattı. Maraş katliamının hesabının sorulması ve Maraş’a yapılan saldırıların göğüslenerek püskürtülmesi için Maraş Girişimi’nin önemli bir işlevi olacağını belirtti. Aziz Uzpak ise katliamlardan dolayı halkların suçlanamayacağını katliamların devletler tarafında yapıldığını ifade etti.
Aziz Tunç ise katliamların değişik yollarla sürdürüldüğünü Terolara yerleştirilenlerin Sadat adli Erdoğan’ın katiller ordusunda görevlendirilen paramiliter unsurlar olarak görevlendirildiklerini belirterek, bütün bu saldırıların kabul edilemeyeceğini buna karşı çeşitli oluşumların büyütülmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Katılımcıların ilgiyle izlediği etkinlik konuşmalarından ardından sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz