‘Kadın insan, erkek insanoğludur’

0
229

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde Maraş’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ise Neşet Ertaş’ın sözü hatırlatıldı: Kadın İnsan, Erkek İnsanoğludur.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde “Kadının Şiddetle Mücadelesi” konulu program düzenledi. Programa Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, İl Müdür Yardımcıları, İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Ali Zülfikar Yiğit, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü erkek personeli ve vatandaşlar katıldı.

HER KADIN ŞİDDETE MAĞDUR KALIYOR

Programda açılış konuşması yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan “17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım günü “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir” hatırlatması yaparak, şunları söyledi:

“Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede 25 Kasım günü nedeniyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Eğitim seviyesine bakılmaksızın tüm kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlar bu mağduriyetlerinde kendilerini yalnız hissetmektedir ancak Türkiye Cumhuriyeti bu açıdan kamu kurumları ile tüm kadınlarımıza destek vermektedir. Mağdur duruma düşen kadınlarımız için gerekli kurumsal yapı her ilde vardır.”

Kadın İnsan, Erkek İnsanoğludur

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise program sonrası yaptığı açıklamada “Dinimizde kadına şiddetin yeri olmadığını bunu bir hadisi şeriften de(Cennet Anaların Ayağı Altındadır.) bu ülke insanı bilmektedir” diyerek, şöyle konuştu:

“Ayrıca Neşet Ertaş’ ın bir sözü aslında bu işi özetler “Kadın İnsan, Erkek İnsanoğludur’. bizler Bakanlık olarak Ailenin tüm parçalarına hem genelde hem de bireyde hizmet sunmaktayız. Öncelikle Aile Eğitimleri ile onarı bir arada tutarken, ayrı durumda olanlara ise rehberlik, ekonomik destek veya bakım altına alarak devletin sıcak kucağı durumunda vatandaşımız ile iç içeyiz.

Bu kapsamda “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” etkinliği çerçevesinde Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz