Kadın çiftçilere 12 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı

0
260

Maraş’ta 10 kadın çiftçiye 12 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı.Kadın çiftçilere 12 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Başkanlığı’nın Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması kapsamındaki “Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor” projesiyle

Bu kapsamda 10 kadın çiftçiye 12 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı. İlk olarak Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinin farklı bölgelerine dikilecek lavantalar daha sonrasında il genelinde yaygınlaştırılacak.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, artık köylerin lavanta kokulu olacağını söyledi. Emiralioğlu, “Lavanta yetiştiriciliğinin her aşaması teknik elemanlarımız tarafından kontrol edilecek” dedi.

Lavanta Kokulu Mahalleler projesinden faydalanarak lavanta fidelerini toplarakla buluşturan Ayşegül Kızdırıcı, şehirde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Lavantanın Kahramanmaraş’ta kadın eliyle yetiştirilecek olmasının ayrı bir önem taşıdığını belirten Kızdırıcı, “Lavantanın çiçeğinden, yağından, kurusundan faydalanacağız. Ayrıca görüntüsü ve kokusuyla ayrı bir zevk yaşatacağını düşünüyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz