Maraş’a kar yağışı uyarısı

0
244

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Afet Koordinasyon Merkezi vatandaşları kış şartlarına karşı uyardı.

Maraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Afet Koordinasyon Merkezi vatandaşları kış şartlarına karşı uyardı.Kısa adı AKOM olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Afet ve Koordinasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, kış aylarının yaşandığı şu günlerde vatandaşların ve özellikle de sürücülerin dikkatli olunması gerektiği belirtilerek şu uyarılara yer verildi: “Kış şartlarında araç sürücülerinin dikkatli olmaları, şiddetli yağışlarda vatandaşlarımızın mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri konularında uyarılarda bulundu.

*Karlı zeminlerde en iyi tutunmayı kış lastikleri sağlar, lastiklerin sadece karlı ve buzlu zeminde değil, hava sıcaklığının, +7 derecenin altında düştüğü durumlarda da daha iyi frenleme ve tutunma performansı sağlar.

*Kış şartlarında araçlarımızda muhakkak zincir bulunduralım, gerektiğinde takmayı ihmal etmeyelim.*Şehir merkezlerinde yoğun kar ve buzlanma olduğu zaman araçlarımızda kar lastiği ve zincir yok ise toplu taşıma araçlarını kullanalım.

*Karlı zeminlerde yolculuğa başlamadan uygun bir alanda ani firen yapmanız zeminin kayganlığı hakkında fikir vereceğinden sürüş stilinizi ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

*Don olayının yaşandığı bölgelerde, silecekler ile camın arasına bir karton koymanız cama yapışmalarını engelleyecek ve daha hızlı bir şekilde yola çıkabilmenize imkân sağlar.

*Islak zeminlerde yol tutuşu azalacağından, fren mesafesinde artmaktadır. Bu nedenle olası kazaları önlemek için öndeki araçla olan takip mesafesinin normal mevsim koşullarına oranla arttırılması gerekir. Ayrıca su birikintilerine dikkat edilmesi gerekir.

*Aracınızın lastiklerinin mevsime uygun olup olmaması çok önemlidir. Kış lastiklerinin üzerindeki girintiler yolu daha iyi tutar ve lastikte su birikmesini önler. Lastiklerinizin diş derinliği 3 milimetreden az ise, öndeki aracın lastik izlerini takip ederek olası kaymaları önleyebilirsiniz.

*Kaygan zeminlerde fren pedalına ani ve sert bir şekilde basmak, direksiyonu hızla çevirmek aracın kaymasına neden olacağından bu tür sert ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz