Mustafa Deprem’in anmasına binlerce yurttaş katıldı

0
286

10 Kasım cuma günü hayatını kaybeden Mustafa Deprem için Maraş Girişimi tarafından çeşitli anmalar düzenlendi. Almanya Leverkusen’de gerçekleşen anmaya binlerce yurttaş katıldı.

Kantarma pirlerinden Mustafa Deprem geçtiğimiz yıldan beri yaşadığı pankreas kanserine nedeni ile 10 Kasım cuma günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Sinemilli-Kantarma ocağına mensup pirlerden biri olan Deprem için Almanya Leverkusen Alevi Dergahı’nda 4 gün boyunca çeşitli anmalar düzenlendi. Anmaya binlerce yurttaş katıldı.

Konuşmaların da yapıldığı anma da duygu dolu anlar da yaşandı. Toprağa verilen Deprem için yine Levekusen Alevi Dergahı’nda lokma dağıtıldı…

Mustafa Deprem aynı zamanda gazetecilik yönüyle de dikkat çekiyordu.

70’lerin başından itibaren Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ile başlayan siyasi mücadelesini yanı sıra TÖB-DER’de yönetici oldu. 1970’ler ve 80’ler aynı zamanda mahkeme, yargı ve hapis hayatıyla da tanışma dönemi oldu. 80 Darbesi döneminde ciddi işkencelere maruz kalan Deprem, son olarak KHK ile kapatılan ve İnternet ortamında hala yayına devam eden TV 10’da bir inanç programı olan Yol-Erkan programını yürütüyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz