Meteoroloji uyardı: Andırın ilçesinde şiddetli yağış bekleniyor

0
229

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli, Göksun ilçesinde ise kuvvetli sağanak bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli, Göksun ilçesinde ise kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Genel Müdürlük’ten yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş’ta beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Andırın ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kilogram/metrekare), Göksun ilçesinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olacağı belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve dolu yağışı gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

DOĞU AKDENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR

Öte yandan Doğu Akdeniz’de bugünden itibaren beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar için uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin bu geceden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, sıcaklıkların pazar günü yağışla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar soğuk havanın ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olmasının beklendiğine yer verilen açıklamada, bugün bölge genelinin parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Mersin’in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Bugün bölge genelinin çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin ifade edildiği açıklamada, yağışların Doğu Akdeniz’de Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batısında yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, yarın ise bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş Hatay, Gaziantep ve Kilis sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Doğu Akdeniz’de görülecek kuvvetli yağışlar ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz