Mesire alanında hayvanlara yaşam alanı

0
243

Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanı üzerinde doğal yaşam alanı oluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, hayvanları koruma altına aldı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde hayvanlar için doğal yaşam alanları oluşturduklarını söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraşlı vatandaşların birçok hayvan türünü burada görme imkanı bulacaklarını olacağını söyledi.

Göçmen kuşları için mesire alanının kuş evleriyle donatıldığını aktaran Başkan Okay, “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak vatandaşımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bölgemizde büyük bir eksiklik olan geniş bir mesire alanı ihtiyacımızı karşılamak amacıyla bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız aynı zamanda Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanı olacak şekilde planlandı. Şuanda ilk etap çalışmasını tamamladığımız mesire alanımızda çeşitli sosyal donatıların yanı sıra, farklı türden hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturduk. Bu hayvanlar mesire alanımız içerisinde mini bir hayvanat bahçesi oluşturdu. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız bu hayvanları doğal ortamlarında görebilecekler” dedi.

Mesire alanının ikinci ve üçüncü etap çalışmalarıyla alanın daha da büyüyeceğini belirten Başkan Okay, “Şuanda alanımız ziyaretçilerimize açık. İsteyen Yeşiltepe Mahallemizin biraz üzerinde Yedikuyular yolu üzerinde bulunan Dulkadiroğlu mesire alanımızı ziyaret edebilirler” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz