Kısa Şalvar Güreş Festivali 22 Ekim’de

0
316

Elbistan’da milli güreşçi Bekir Böke’nın adını taşıyacak Kısa Şalvar Güreş Turnuvası 22 Ekim 2017 Pazar günü düzenlenecek.

Elbistan, üst üste 7 kez Türkiye şampiyonu olan ve Maraş Çangalı’nın mucidi Milli Güreşçi hemşerimiz Bekir Böke’nin anısına düzenlenecek olan Kısa Şalvar Güreş Festivaline ev sahipliği yapacak.

Pınarbaşı mesire alanında 22 Ekim 2017 Pazar günü düzenlenecek olan Elbistan Geleneksel Bekir Böke Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne ülke genelinde 400 güreşçinin katılması bekleniyor.

Elbistan Geleneksel Bekir Böke Kısa Şalvar Güreş Festivali’nin altyapısını hazırlamak için Elbistan’a gelen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur,ve beraberindeki Onikişubat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kadir Gemci, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan İbrahim Özdemir, eski güreş ağası Adil Basut, eski milli güreşçiler Musa Havan, Yalçın Özdemir, Muhsin Nergiz ile antrenör Murat Alkaya ve gazeteci-şair-spor yazarı Ahmet Süreyya Durna, gazeteci Mehmet Göçer’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, 7 kez Türkiye şampiyonu olan ve Maraş Çangalı’nın mucidi Milli Güreşçi hemşerimiz Bekir Böke’nin anısına düzenlecek festivalin 22 Ekim 2017 Pazar günü Pınarbaşı Mesire alanında yapılacağını söyledi.

Asbaşkan Hopur, Ülke genelinde 400 pehlivanın katılması beklenen Elbistan Geleneksel Bekir Böke Kısa Şalvar Güreş Festivali ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Elbistan Geleneksel Bekir Böke Kısa Şalvar Güreşleri Festivali, 22 Ekim 2017 tarihinde Pınarbaşı Mesire alanında yapılacaktır. Bu özel organizasyonun altyapısını oluşturmak için Elbistan’a geldik. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u ziyaret etti. Sayın Kaymakamımızın güzel intiba ve tam desteğini aldık. Tertiplenecek olan Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne yaklaşık 400 pehlivanın katılmasını bekliyoruz. Elbistanlıların ata sporumuz olan güreşe duydukları ilgili biliyoruz. Elbistanlılar, uzun süredir böyle bir organizasyonun hasretini çekiyordu. Bu büyük organizasyona tüm Elbistanlılar davetlidir. 3 bin 500 yıllık tarihi olan şalvar güreşi sporumuzun yeniden Elbistan’ımızda yapılmasına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil başta olmak üzere Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizleri misafir eden Elbistanın Sesi Gazetesi kurucusu Mehmet Göçer’e ata sporumuza duyduğu ilgiden dolayı heyetimiz adına müteşekkiriz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Mehmet Göçer ise Elbistan’da geniş katılımlı olarak düzenlenecek festivalin organize edilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz