Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampionası Pazarcık’ta yapıldı

0
359

Pazarcık Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü,Hatay Aba Güreşi Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin destekleri ile Pazarcık Atatürk Parkı’nda yapılan Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Başta Kahramanmaraş,Gaziantep ve Hatay illeri olmak üzere turnuvaya 11 ilden 370 sporcu katıldı. Muhteşem mücadelelere sahne olan turnuvayı, İçişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aba ve Şalvar Güreşleri As Başkanı Şahin Hopur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Pazarcık Belediyesi Meclis Üyeleri,Pazarcık Eski Belediye Başkanı Ali Bozdağ, şehir dışından ve Pazarcık’tan gelen vatandaşlar takip etti.

35,40,45,50,55,60,65,70,75,80 ve 85 kiloda dereceye giren güreşcilere toplamda yaklaşık 50 bin liralık para ödülü dağıtıldı. Turnuvaya katılan tüm sporcu,antrönör ve seyircilere Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ yemek ikramında bulundu. Tunuva da dereceye girenlere ödülleri ve kpaları protokol üyeleri ve Başkan Bozdağ tarafından verilirken 85 kilo Ağır Siklet ve Baş Pehlivanlık mücadelesinde dereceye giren 3 güreşciye Başkan Bozdağ Cumhuriyet Altını hediye etti.

Turnuvanın ardından konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ,
”Çok şükür kazasız ve olaysız bir şampiyonaya ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz, ata sporumuz olan aba güreşimizi gelecek nesillere taşıyacak ve bunu geleneksel hale getirerek daha çok güreşçi ve güreşseveri ilerleyen dönemlerde burada ağırlamak istiyoruz. Ben şampiyonaya katılan tüm güreşçilerimize teşekkür, dereceye giren güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Çeşitli illerden gelerek müsabakaya renk katan izleyicilere, onları burada en iyi şekilde ağırlayan personellerimiz ve Pazarcık halkına da ayrıca teşekkür ediyorum dedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz