8. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu start aldı

0
238

Bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 1’i yabancı olmak üzere 28 sporcunun katılımı ile start aldı.

Elbistan çim sahadan başlayan 8. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton koşusunda sporcular, 76 kilometre koşacak.

Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maraton koşularından biri olarak kabul edilen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun 2017 ayağı, ülke çapındaki birçok sporcunun katılımıyla başladı. Saat 06.00’da başlayan ve 12 saatte tamamlanması planlanan 8. Uluslararası EAE UltraMmaratonu, Elbistan Kaymakamlığı’nın uhdesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor.

Çim saha önünde kurulan start noktasında değerlendirme yapan ilk isim Elbistan’ı ve bölgeyi ultra maraton sporu ile tanıştıran İbrahim Şahin oldu. Elbistan’da ilk defa 11 Ekim 2009 günü doğup büyüdüğü Karahasanuşağı Mahallesi’nden başlayarak 111 kilometrelik parkuru 13 saatte koşan, ardından da sırasıyla 2010 yılında 126 kilometre, 2011 yılı Kasım ayında ise 172 kilometrelik parkuru koşan İbrahim Şahin, bu büyük organizasyonun parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

8. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun toplam uzunluğunun 170 kilometre olmasına rağmen bu yıl 76 kilometre koşacaklarını belirten Şahin, kendisiyle birlikte ultra maratona katılan sporculara başarılar diledi.

Şanlıurfa Atletizm Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Faruk Kesik, ’’Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nda şehrimiz Şanlıurfa’yı 5 arkadaşımızla temsil ediyoruz. Düzenlendiği ilk yıldan bu yana, bu organizasyona yüreğini koyan, maddi-manevi emeğini koyan dostumuz İbrahim Şahin’e destek vermeye özen gösterdik. Bölgemizde bu tür organizasyonların daha fazla olmasını ve artmasını talep ediyoruz. Çünkü bir şehrin tanıtan en önemli unsurlardan biri spordur. Özellikle ultra maraton gelir. Destek verenleri ve katılımcıları kutluyorum” dedi.

Yarışmanın tek yabancı sporcusu Svetlena Şepoliova Kaya ve eşi Murat Kaya da, “Ultra maraton koşusuna katılan Murat ve çifti, “Bu tür organizasyonlara genelde eşimle birlikte katılıyoruz. Bu ikinci gelişimiz. 2014’te katılarak 140 kilometre koşmuştuk. Ben birinci olmuştum. Eşim ise yarı ultra maratonda 3.olmuştu. Bu günde yaklaşık 80 kilometrelik parkur koşacağız. Daha önce Uludağ’da birlikte koşmuştuk. Orası zordu burası daha kolay olacak. O toprak yoldu, burası asfalt. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Konuşmaların ardından koşunun startı verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz