Elbistan’da anlamlı gün

0
242

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi tarafından binlerce davetlinin yer aldığı Aşure Gününde bir araya gelindi.

Muharrem Ayı nedeniyle Kerbela’da yaşanan olayların acısının da bir kez daha yaşandığı programda acıların tatlıya dönüşmesi dileğiyle hazırlanan aşurenin ikram edildi.

Elbistan Cemevi’nde her Muharrem ayında geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliğinin bu yılki buluşması yoğun ilgiyle karşılık buldu. Cemevi bahçesinde gerçekleştirilen organizeye Alevi kanaat önderleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, yaptığı konuşmada günün ve organizenin anlam ve önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kerbela olayı, sadece İslam tarihinin değil, insanlık tarihinin de en kara ve en acıklı sayfalarını oluşturuyor. Hz. Hüseyin, ya başarıya ulaşacak insanlığı eşitlik, kardeşlik ve adalet ilkeleri içinde yaşatacak; Yezit’in saltanatına son verecekti ya da bu yolda boyun eğmeden şehit olacaktı. İşte İmam Hüseyin; bu asil duygularla Kerbela’ya gitmiştir. Hz. Hüseyin, vicdansız ve insanlıktan uzak Yezit’in bu zulmü yapacağını bile bile Kerbela’ya gitmiştir.

Böylesine bir facianın ortasında Hz. Hüseyin; inancın kutsallığını, haklılık, masumluk ve mazlumluk üzerinde yükselen dik duruşu, insan sevdası ve inandığı dava uğruna boyun eğmeyen Hz. Hüseyin ve 72 can, Kerbela çöllerinde lanet Yezid ve orduları tarafından katledildi.

1337 yılında şehit edilen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerine aşk-ı niyaz ederiz. Hz. Hüseyin, dedesi Hz. Muhammed ve babası Hz. Ali yoluna sahip çıkmıştır. Kerbela olayı, dinin kişisel hırs ve amaçlar doğrultusunda nasıl bir araç olarak kullanılabildiğini gözler önüne sermiştir. Sözde İslam ordusu, iktidar hırsı nedeniyle Muaviye, Yezit ve Mervan üçlüsünün din ve Müslümanlık adına Ehl-i Beyt’e yaptıkları zulüm ve katliamlar, tarih boyunca lanetlenecektir.

Kerbela olayı, öyle bir faciadır ki; Hz. Muhammed’in öpüp kokladığı bir başın kesilip şehir şehir dolaştırılmasını, susuzluktan bunalmış meme emmekte olan bir masumun oklanıp şehit edilmesini, Peygamber’in torunlarından oluşan kadın ve şehit cesetlerinin üzerine vahşetle saldırıp çiğnenmesini, talan ve yağma edilmesini anlatmaktan insanlık adına utanç duyuyoruz. Lanet olsun o Yezit ve ordusuna.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz