Tarım ürünleri ve teknoloji makineleri bu fuarda buluştu

0
210

Kahramanmaraş Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 3.Tarım ürünleri ve teknoloji makineler bu fuarda buluştu.

KAFUM Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuara yaklaşık 20 ilden 150 firma katıldı. Fuarın 3 gün boyunca devam edeceği belirtilirken, açılışa protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, tarım için önemli olan şeyin doğal kaynaklar olduğunu vurgulayarak tarım topraklarının mutlaka korumak gerektiğini kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu da Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin önde gelen tarım illerinden olduğunu söyledi. Emiralioğlu, “Bildiğiniz üzere Kahramanmaraş, ülkemizin önemli tarım potansiyeli olan illerinden bir tanesi. Özellikle geçim bölgesi olması itibariyle ilçelerinde çok farklı iklim özellikleri var. Bu da bize çok avantaj olarak geri dönüyor ve bölgemizde, ülkemiz coğrafyasında hemen hemen bütün ürünler ekonomik olarak yetişme imkanına sahip. Bunu da bölgemiz çiftçileri, çok iyi bu fırsatı değerlendiriyorlar. Ve ilimiz içerisinde birçok ürün ülkemizde ön saflarda üretim sıralamasında yerini alıyor. Bu ilimiz açısında çok önemli bir avantaj” diye konuştu.

Fuarda illerin yöresel lezzetleri ile birlikte tarım ve iş makinesi ekipmanları da yer aldı. Kahramanmaraş’ta bazı kamu kurum ve kuruluşları da yörelere özgü kültürel ve tarımsal faaliyetler hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz