Kaçak Avda Kullanılan Kekliğe Vatandaş Sahip Çıktı

0
248

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kaçak avda kullanıldığı için kanatları yolunan kekliğe, vatandaşlar sahip çıktı. Şükrü Uçar isimli vatandaş, yaralı olarak bulduğu kınalı kekliği, Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim etti.

İlçeye bağlı Akbayır Mahallesi’nde yaşayan Şükrü Uçar, akşam saatlerinde evinin balkonunda oturduğu sırada su birikintisindeki kuşu gördü. İlk olarak kumru zannettiği kuşun yanına giden Uçar, kontrol ettiğinde ise hayvanın keklik olduğunu anladı. Kanatlarındaki tüyler yolunduğu için uçamayan kınalı kekliği alıp kafese koyan Uçar, hemen Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile irtibata geçti. Akbayır Mahallesi’ne giden Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Müdürü Güray Türk, kekliği teslim alarak merkeze götürdü.
Burada bir değerlendirme yapan Şükrü Uçar, kekliğin tedavisinin ardından ait olduğu doğaya salınması için Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’yle temasa geçtiğini kaydetti. Uçar, “Bu keklik evimizin önüne kadar gelmiş. Kanatları yolunmuş vaziyetteydi ve uçamıyordu. Büyük ihtimal avda kullanılıyordu. Uçmasını ya da kaçmasını önlemek için bilerek tüyleri koparılmış olabilir. Kekliği, hayvanlara yem olmaması için alıp evimizde sakladık. Bu hayvanların yeri doğa olduğu için de hemen Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne durumu bildirdim. Yetkililer de kekliği alıp bakımının ve tedavisinin yapılacağı merkeze götürecekler” dedi.
Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Müdürü Güray Türk de, duyarlılık gösteren Şükrü Uçar’a teşekkür etti.
Kınalı kekliğin, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne gönderileceği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz