Şükrü Yıldız’dan Terolar kitabı

0
307

Aleviler ve Kemalizm (Araştırma), Ararat Tufanı Tapıcısı (Şiir), Eflatun Yârime Şarkılar (Şiir) Alevilik Notları (Röportajlar) Alevi Asimilasyonuna Karşı Durmak (Makaleler), Aç Kal Alçalma Alevilik Yazıları (makaleler), ardından Şükrü Yıldız,  Etnik Arındırma, Kültürel Soykırım Teran (Derleme) kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

Kitap, Maraş Terolar köyünde yapılmak istenen kampın etkilerini anlatırken köylülerle yapılan röportajlar, Terolar köyüne giden sanatçıların, yazarların ve vekillerin görüşlerine de yer veriliyor.

360 metre karelik alana 26 bin kişinin yerleştirilmesi yeniden Maraş katliamını gündemine getirmiş, tartışmalar ve eylemler devam etmişti. Kitapta bu sürgün politikasına da değiniliyor ve Alevilerin mültecilere değil IŞİD’e karşı olduklarına, devletin sıradan bir kamp değil Alevi köyüne yapılan bu kampın Maraş için yeni bir tehdit oluşturacağına da dikkat çekiliyor…

Maraş Teroları tüm boyutlarıyla ele alan kitapta, Alevi dernekleri, gazeteci ve yazarlar Recai Aksu, Gülşen İşeri, Aziz Tunç, Cemo Doğan, Deniz Osoy gibi isimlerin yanında CHP’li ve HDP milletvekillerinin Terolar köyü ve kampla ilgili görüşleri de yer alıyor.

Kitaptan

“Biz mültecilere karşı değiliz. Ama buraya 27 bin kişi gelecekmiş, 360 dönümlük yere ve köylerimizin ortasına. Başka bir sürü boş arazi varken en verimli topraklara kamp yapması devletin bizi açıkça göz çıkartması demek. Biz buna karşıyız. Biz ovamıza, meramıza, dağımıza sahip çıkıyoruz. Çıkacağız…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz