Elbistan’ın Alevi köylerine baraj yapılıyor

0
503

Maraş Elbistan’da bulunan Alevi köylerine yapılması planlanan barajlar için iş sözleşmesi imzalandı ve yüklenici firma belli oldu. Böylece Elbistan’da Hasanali ve Tapkırankale (Söğütlü) Barajı Sulaması Proje Yapımı başlatılacak. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen baraj yapımına yerel halk ve Elbistan’lı Aleviler tepki göstermişti.

DSi’den yapılan açıklamaya göre projede etkilenecek köyler şöyle:

Hasanali Barajı: Proje alanı, Elbistan ilçesine bağlı; Dervişcimilli, Özbek, Kantarma, Gücük, Kangal, Karahasanuşağı, Günaltı, Sevdili, Yalakköy ve Köseyahya” yerleşim yerlerine ait tarımsal alanları kapsamaktadır. Hasanali Barajı aks yeri Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi’ne bağlı Hasanalili Köyü’nün 2 km batısında yer alan Hasanali Deresi’nin 1492 m talveg kotunda bulunmaktadır.

Söğütlü Barajı: Proje alanı Doğu Anadolu Bölgesi Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi’ne bağlı Türkören, Gündere, Akbayır (belde), Bakış, Özbek, Kösekahya ve Demircilik yerleşim birimleri ve tarım alanlarını kapsamaktadır. Söğütlü Barajı aks yeri Tosun Mahallesi yerleşim alanının yaklaşık 750 m kuzeyinde, Uzunçayır mevkisinde Söğütlü Çayı üzerinde 1466 m talveg kotunda bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz