Maraş Konferansı 6 Haziran’da Bürksel’de toplanacak

0
392

Maraş Grişimi’nin, Avrupa Parlamenotsuyla oganize ettiği “Soykırım kıskancında MARAŞ” konulu konfernas 6 Haziran 2017’de AB’nin Brükseldeki parlamento binasında gerçekleştirilcek.

Hazırlık komitesinden yapılan açıklamada, Maraş katliamının unutulmaması, doğru anlaşılması ve katliamla yüzleşmek için kamuoyu baskısının yaratılmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, “Bu konferansla daha çok görünür olacak olan Maraş Katliamı’nın yargılama sürecinin adaletsizliği, hukuksuzluğu, zaman içinde daha ayrıntılı olarak ele alınacak ve yeniden yargılama sürecinin pratikleştirilmesi gündeme gelebilecektir” denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Asıl amaç Maraş Katliamı’yla nihai bir yüzleşme ve bu katliamı bütün boyutlarıyla mahkum etmektir. Maraş Katliamı’nın hesabının sorulması sürecinde, ulusal ve uluslarası her araç yöntem ve zemin değerlendirilecek ve bu süreç Maraş Katliamı’yla istenen yüzleşme gerçekleşene kadar devam edecektir. Bu kapsamda yapılması gereken çok sayıda faaliyet olduğunu belirtmek gerekir. Ancak bunun uzun vadeli ve çok yönlü katkılar gerektiren bir süreç olduğunu da gözönünde bulundurmak gerekmektedir.”

AÇILIŞ KONUŞMASINI MARAŞ KATLİAMI TANIĞI YAPACAK

Konferansta açılış konuşmasını, Avrupa Parlamentosu milletvekilinin yanında, Maraş Katliamı tanığı Maviş Toklu ve Maraş Girişimi üyesi Mehmet Demir gerçekleştirecek.

“Etno dinsel arındırma sürecinde Maraş” başlıklı konferansın ilk oturumunun moderatörlüğü Maraş Girişimi Eşbaşkanı ve Gazeteci Elif Sonzamancı tarafından yapılacak. İlk bölümde konuşmacı olarak , Araştırmacı Yazar Aziz Tunç “Maraş Katliamı ve Gizlenen Gerçekler” konusunu ele alırken, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul,Maraş Katliamı ve Günümüzdeki Yansımaları” hakkında bilgi verecek. Katliamdan bir yıl sonra Maraş’a giderek katliamı yaşayan kadınlarla görüşüp Kıran Resimleri adında kitaplaştıran Yazar İnci Aral ise katliam sonrası travma ve tanıklıklarını aktaracak.

MARAŞ KATLİAMI DAVASI SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Moderatörlüğü Gazeteci Şükrü Yıldız tarafından yapılacak ikinci oturumda Maraş Katliamı davasının avukatlarından İbrahim Sinemillioğlu ve Seyid Sönmez 38 yıllık adalet arayışı hakkında sunum yapacak.

Konferansta son olarak Maraş Girişimi Eşbaşkanı Mehmet Üstek, Maraş Girişimi’nin Rolü ve görevleri üzerine bir sunum yapacak.

AVRUPA PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLLERİ DE SUNUM YAPACAK

Konferansta Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden, Avrupa Konservatif ve Reformist Grubu’ndan Mark DEMESMAEKER, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu’ndan Costas MAVRIDES, Yeşiller Grubu’ndan Bodil VALERO da birer sunum gerçekleştirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz