Rusya’da vaka sayısındaki hızlı artış neden?

0
332

145 milyon nüfuslu ülkede Covid-19 vakaları daha çok başkent Moskova’da yoğunlaşıyor. Dün yapılan açıklamaya göre, Rusya genelinde 10 bin 700 kadarı son 24 saatte olmak üzere 187 bin 859 vaka tespit edildi. Son 6 gündür yeni vakaların sayısı günlük 10 binin üzerinde artıyor.

Ölü sayısı da dünkü 98 kişilik artışla birlikte bin 723’e ulaştı. Vakaların ölümlere oranı diğer birçok ülkeyle kıyaslandığında yüzde 1,1 gibi düşük bir seviyede.

GECİKMELİ OLARAK SALGINI YAŞIYOR

Mart ayı ve hatta Nisan’a kadar birkaç bin kişide virüsün tespit edildiği Rusya’da sayıların son günlerde hızla artmasının nedenleri tartışılıyor. Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Michael Ryan, Rusya’nın salgını ‘gecikmeli olarak yaşadığının’ altını çizdi. Ryan, Rusya’nın diğer ülkelerde yaşananlardan ‘ders çıkarmasını’ istedi.

TESTLERDE HAFİF VAKALAR DA NOT EDİLİYOR

Rusya’da vaka sayısındaki hızlı artışın yoğunlaştığı başkent Moskova’da karantina ve sokağa çıkma yasakları 31 Mayıs’a kadar uzatılmıştı.

Rusya’ya göre, önlemlere rağmen vaka sayısının artışında yapılan testlerin payı var. Şimdiye kadar resmi verilere göre 4 milyon 980 bin civarında kişi test edildi. Bu birçok Avrupa ülkesinden çok daha fazla.

Rus yetkililer, hafif seyreden vakalarda da bireylerin test yaptırmasına olanak tanınmasıyla artan test sayılarının vakalara dair rakamları da yükselttiğini savunuyor. Test edilen ve hafif seyirli de olsa virüsün bulaştığı kişiler karantinaya alınıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz