AB sınırları 40 gün daha kapalı kalabilir

0
315

Mart ayı ortasında Covid-19 salgınının yayılmasıyla birlikte toplanan AB üyesi ülkelerin liderleri, dış sınırlarını kapatma kararı almıştı.

Salgının yayılmasının henüz durdurulamamış olması ve dünyadaki koronavirüs bağlantılı ölümlerin çoğunun bu kıtada olması nedeniyle sınırlar kapalı kalmaya devam edecek.

Konuya ilişkin konuşan AB Komisyonu’nun iç işlerinden sorumlu komiseri Ylva Johansson, birliğin dış sınırlarının ancak üye ülkeler arasındaki sınırların tamamıyla açılmasıyla mümkün olacağına vurgu yaptı. Salgının kontrol altına alınabilmesi için sınırların haziran ayı ortasında açılmasını isteyen Johansson, o tarihe kadar sadece çok önemli durumlarda girişlere izin verilmeye devam edileceğini belirtti.

17 ÜLKE KOMŞULARINA KAPALI

AB’nin dış sınırları normal seyahatlere kapalı ve sadece iş amacıyla giriş-çıkış yapması gerekenler ile sağlık gibi bazı istisnai durumlarda izi veriliyor.

Üye ülkeler arasındaki sınırların çoğu da kapalı. Birliğin 27 üyesinden 17’si komşu AB ülkelerinden sadece çalışma amaçlı giriş ve çıkışlara izin veriyor. Bunlar arasında Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya da bulunuyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz