HDP Milletvekili Zeynel Özen, Maraş Havalimanı’nı Ulaştırma Bakanına sordu!

0
401


Maraş Havalimanı’nda yaşanan sorunlar HDP istanbul Milletvekili ZeynelÖzen tarafından, TBMM Gündemine taşındı. Özen Maraş’a inmeyen ve havalimanı’ndan kalkmayan uçakların durumunu Ulaştırma Bakanı’na sordu.

Maraş Havalimanı’nda yaşanan sorunlar HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen tarafından, TBMM’de ulaştırma bakanına soruldu.

HDP istanbul Milletvekili Zeynel Özen’in Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde!

Kahramanmaraş’tan başta Ankara olmak üzere, diğer şehirlere yapılan seferler sürekli çeşitli sebepler gerekçe gösterilerek gerçekleşmiyor. En son 20 Ocak Pazartesi sabahı Kahramanmaraş’tan Ankara’ya hareket etmesi beklenen uçak arıza dolayısıyla yine kalkamadı. Yolcular (kendi imkânlarıyla gitmek koşuluyla) komşu illere yönlendirildiler. Kahramanmaraş son günlerde inmeyen ve kalkmayan uçaklarla gündemde. Yurttaşlar Kahramanmaraş Havalimanı’nda “sorunsuz gün geçmiyor” şikâyetiyle yakınmaktalar.

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan Ankara ve İstanbul’a yapılması gereken seferler, sefer saatinde hava muhalefeti veya çeşitli farklı nedenlerle iptal ediliyor. Bazen de gelen uçaklar Kahramanmaraş havalimanı yerine Gaziantep havalimanına iniyor. Kahramanmaraşlılar artık risk almamak için Kahramanmaraş yerine biletlerini genellikle Gaziantep’ten alıyorlar. Bu anlamda artık Kahramanmaraş uçaklarının dolu olmamasının sebebi yolcu olmaması değil, kalkmama ya da inmeme ihtimaline karşı yolcuların Gaziantep ya da Adana havalimanını tercih etmesinden kaynaklanıyor. Bu duruma tepkili olan Kahramanmaraşlılar artık bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını bekliyorlar.

Bu kapsamda;

1- Kahramanmaraş Havalimanında bugüne kadar ne kadar sefer iptali ya da uçakların başka illere inmesini gerektiren sorunlar yaşanmıştır?

2- Kahramanmaraş Havalimanında sürekli sefer iptalleri veya uçakların başka illere inmesine neden olan sorunların sebepleri nelerdir?

3- Kahramanmaraş Havalimanında yaşanan sorunların genellikle kış ayları içerisinde gerçekleşmesi sebebiyle bu durumun havalimanın kış şartlarına uygun yapılmaması ile bir alakası var mıdır?

4- Kahramanmaraş Havalimanında yaşanan sorunların çözümlerine dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?

5- Kahramanmaraş Havalimanının işlevsiz hale gelmesine neden olan kurum veya kişileri araştırıp, buna dair bir soruşturma gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz