ALİ VE ELİF KISA İLE BEKİR KAYA HAKKINDA

0
319

Bilindiği gibi HDP ve demokrasi güçlerine yönelik siyasal soykırım operasyonları son sürat devam etmektedir. HDP’ye yönelik bu saldırıların bir parçası olarak 3. 12. 19 tarihinde Elbistan HDP yöneticisi Ali KISA, eşi Elif KISA ve yine HDP’li Bekir KAYA, gizli tanık ifadesiyle tutuklanmışlardır. Her türlü hukuksuzluğun kaynağı olan gizli tanık mekanizmasının yapılan keyfi tutuklamaların üstünü örtmeyi sağlayan bir araç olarak kullanıldığı bilinmektedir. Öte yanda söz konusu insanların ikametleri bellidir, her hangi ir yere gitmeyecekleri açıktır, ancak buna rağmen bu hukuksuz tutuklama yapılabilmiştir.

Elbette u hukuksuzluğu ve insana hakları ihlalini kınıyoruz. Ama en önemlisi, Ali ve Elif KISA’nin durumuna dikkat çekmek istiyoruz. Ali ve Elif KIS’nın tamamen yatağa bağımlı olan bir oğlu bulunmaktadır ve bu insan bütün yaşamsal fonksiyonlarını annesinin ve babasının yardımıyla gerçekleştirmektedir.

Buna rağmen Ali ve Elif KISA’nin ikisinin birden tutuklanması, hiç bir yasayla hiç bir kuralla açıklanamaz. Ayrıca bu durum insan hakları açısında ağır bir ihlal anlamına gelmektedir.

Biz MARDEF olarak, haksız yere tutuklanan bu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını isterken, özellikle Ali ve Elif KISA’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ali ve Elif KISA’nın bakmakla yükümlü olduğu çocuğunun bakımının her en meşru insan hakkı olduğunu, bu hakkın gasp edilmesinin insanlığın katledilmesi anlamına geldiğini belirtirken, bu zulmün bir an önce bitirilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

MARDEF

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz