Salihli Hacıbektaşlı’da keşif yapıldı

0
350

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Köyü’nde kurulan Jeotermal Elektrik Santrali için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan iptal davasında bugün bilirkişi heyeti keşif yaptı.

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Köyü’nde kurulan Jeotermal Elektrik Santrali için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararına karşı açılan iptal davasında bugün bilirkişi heyeti keşif yaptı. SANKO Enerji’nin başvurusu üzerine Manisa Valiliği 19,5 MWe kapasiteli Jeotermal Elektrik Santrali projesi için 18 Temmuz’da ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı vermişti. Kararın iptali için açılan dava üzerine mahkeme bilirkişi görevlendirdi. Keşfe, SANKO Enerji yetkilileri, Salihli Belediyesi ve Manisa Valiliği temsilcileri, köylüler ve birçok çevreci katıldı.

Keşfe köylülerin yoğun katılımı dikkat çekti. Hacıbektaşlılar, Jeotermal Elektrik Santralı’nın tarım ve yaşam alanları ile çocuklarının geleceğine zarar vereceği gerekçesi ile karşı çıkıyorlar.

İKİ TANE DERE YATAĞININ ARASINDAKİ ALANI KAPLAYACAK

Keşif sonrası BirGün’e açıklamalarda bulunan Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, şunları dile getirdi:

“Keşif yapıldı. Santralin yapılması planlanan parsel çok büyük bir parsel. Bu santralin büyük parsel içerisinde tam olarak nereye yapılacağının koordinatları belirtilmiyordu. Yapılan keşifte anlaşıldı ki tam da mahallenin arkasındaki ormanlık bir tepenin tamamen yok edilerek iki tane dere yatağının arasındaki alanı kaplayacak şekilde yapılması planlanmış. Dere yataklarını etrafındaki ormanlık alanların, zeytinliklerin, bağların ortasında kalan bir alan. Yapılması düşünülen alan yerleşim yerlerine çok yakın. Bilirkişilerle birlikte heyet alanı inceledi. Biz itirazımızı yaptık, gerekçelerimizi açıkladık. Çevre tehdidi ve halk sağlığı tehdidinin yanında özellikle alanın heyelan bölgesi olması, ormanlık arazi olması, Salihli’nin güney yakasında bir fay hattı olmasına dikkat çektik. En geç 1 ay içinde bilirkişi raporu gelir diye düşünüyorum.”

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz