Hava kirliliği: Berlin’de dizel yasakları haftaya başlıyor

0
339

Berlin Senatosu temmuz ayında kentte hız sınırı saatte 30 kilometre olan cadde ve sokakların sayısının arttırılması ve eski dizel araçların trafiğe çıkışının yasaklanmasını kararlaştırmıştı. Emisyon salınımlarını düzenleyen normlarda Euro 5 ve altındaki vinyetlere sahip dizel motorlu araçlara yönelik yasak, Berlin’in 8 önemli cadde ve sokağı için geçerli olacak.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, kararın alınmasından bu yana gerekli yol panolarının imalatı ve sevkiyatı zaman aldığı için yasak kararının uygulanması gecikti. Berliner Morgenpost’un haberine göre, Pazartesi’nden itibaren Neuköln semtindeki Silbersteinstraße, Hermannstraße ve Karl-Marx-Straße arasındaki bölümlerde uyarı panoları asılmaya başlanacak.

Buna göre, Mitte semtindeki bazı cadde ve sokakları veya cadde kesitlerini kapsayan yasaklar da önümüzdeki haftadan itibaren yürürlüğe girecek.

Almanya’nın birçok büyük şehrinde kent merkezlerine dizel araçlarla girilmesi sınırlandırılmıştı. Bununla hava kirliliklerinin yanı sıra yol açtığı ölümcül hastalıkların önünün alınması hedefleniyor.

Avrupa Birliği (AB) normlarına göre, azot dioksit oranını metreküpte 40 mikrogramın altında tutulması gerekiyor. Bu amaçla da birçok büyük kentte özellikle belirli günlerde aşırı emisyon sağlayan taşıtların trafiğe çıkışları yasaklanıyor.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz