Bakırtepe Çevre Platformu: Siyanür varsa; hayat yok

0
367

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Pınargözü Köyü’nde başlatılan altın madeni sondaj çalışmalarına ilişkin Bakırtepe Çevre Platformu ve Pınargözü köylüleri açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, “Köyün yaşam alanına girmeleri kabul edilemez, çalışmayı yürüten şirketi gönderene kadar mücadelemiz sürecek” ifadeleri kullanıldı. 

HABERİN VİDEOSU

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Pınargözü Köyü’nde altın madeni sondaj çalışmaları başladı.

Bakırtepe Çevre Platformu ve Pınargözü köylüleri, köy içinde toplanarak duruma tepki gösterdiler.

“2013’TEN BU YANA MÜCADELE EDİYORUZ, EDECEĞİZ”

Yapılan basın açıklamasında, “Sondaj makinaları 11Kasım sabahı köyümüzün(Sivas-Kangal -Pınargözü)içinde çalışmaya başladı. Yaşam alanlarının bu kadar yakınında bir faaliyete bu izni verenlerin hiç mi yüreği sızlamaz?” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Koç Grubuna bağlı Demir Export A.Ş. Siyanür kullanarak 2013 yıllından bu yana altın üretimine başladı. Biz yöre halkı 2013’den bu yana “Bakırtepe Altın Madeni Projesi” na karşı yasal yolları da kullanarak mücadele ediyoruz.Maden, 3 kez Sivas İdare Mahkemesi ,1 kez Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen çalıştırıldı. Düşük tenörlü madende cevher tükenmeye başlayınca da firma yeni alanlarda arama faaliyetine başladı.”

“SİYANÜR VARSA; HAYAT YOK”

Bölge halkının yıllardır istemediği ve mücadele ettiği Bakırtepe Altın Madeni Projesi’nin bugüne kadar yarattığı yıkım yetmezmiş gibi şimdi de köylerin, yaşam alanlarının içine kadar girmeleri kabul edilemez.Gezide çevrecilere otelini açan KOÇ bizi burada yok ediyor!!!
Onları buradan gönderene kadar mücadelemiz devam edecek…

Siyanür varsa; su,toprak,buğday, hayat yok.”

PİRHA/SİVAS

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz