Anarşist Louise Michel’in mezarı başında kadın devrimciler anıldı

0
357

Levallois-Perret mezarlığında gerçekleşen anmada MLKP’li Elif Demirci ve DKP’li savaşçılar Aynur Ada ve Ceren Güneş de anıldı.

Paris Komünü öncülerinden Louise Michel’in mezarı başında yapılan anmada, saygı duruşunun ardından Fransa KKÖ adına bir konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmada “Paris komün barikatlarından Rojava direniş barikatlarına, Almanya’da göçmenlik koşullarında inançlı ve örgütlü devrimci bir yaşamın örülmesine hayatlarını ortaya koyan Kadın devrimcilerin mücadelesi bizleri bir araya getiriyor” denildi.

Anmayı düzenleyenler adına yapılan konuşmada devamla şunlar ifade edildi: “Louise Michel Paris Komünü’nde ortaya koyduğu cüreti kadın özgürlük mücadelesinin o günkü koşullarında bir kadın militanı olarak ortaya koydu. Elif Demirci Türkiye’de başladığı devrim ve sosyalizm mücadelesini sürgünlüğü göze alarak Avrupa’ya taşıdı, yoldaşlarının Elif ablası oldu. Aynur Ada ve Ceren Güneş Rojava devriminin savunulmasında ölümsüzleştikleri anlara kadar elde silah siperden sipere savaştılar. Bu tutkulu mücadele, savaşma azmi ve inancı bizimdir… Hayatlarını miras edineceğiz.”

Anma Louise Michel, Elif Demirci, Ceren Güneş ve Aynur Ada’nın yaşam öyküleri anlatılarak sona erdirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz