Yeniden yaşamın inşası için köyüne 6 bin ağaç dikecek-VİDEO

0
293

PİRHA – Maraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Axdil Köyü Kocapınar Mezrasına badem ağacı diken Ahmet Güden, coğrafyalarında yeniden yaşamın inşa edilmesi için 6 bin ağaç dikeceğini söyledi. 

Haberin Videosu

Maraş Katliamı, Maraş’ın sosyolojik büyük bir değişikliğe yol açmış orada yaşayan çok sayıda yurttaş gerek metropol şehirlere gerekse siyasi baskılardan dolayı Avrupa’ya göç etmek zorunda kalmıştı. Katliam sonrası demografik yapısı değişen coğrafya insansızlaştırıldı.

Bunlardan biri olan İstanbul’da yaşayan Maraş Elbistan’lı olan Ahmet Güden, yeni bir yaşamın inşası için köyüne 6 bin badem ağacı dikmeyi hedefliyor.

6 BİN BADEM AĞACI DİKECEK

Maraş’ın Elbistan ilçesine bağlı bulunan Axdil Köyü Kocapınar Mezrasın’da geçtiğimiz günlerde fidanların dikimi için çukur açan Ahmet Güden, çektiği videolarda toprakların çoraklaştığını görüntüledi.

“Ailece, coğrafyamıza sahip çıkmak ve bölgemizi ağaçlandırmak” kararı aldık diyen Güden, 3 dönümlük arazinin etrafını yaparak işe başladıklarını belirtti.

Yaklaşık 4-5 binin üzerinde badem ağacı dikerek coğrafyalarına sahip çıkacaklarını söyleyen Güden, “Bu proje kapsamında ağaç dikme kararı alan akrabalarımın da katılması beni mutlu etti” dedi.

“MARAŞ KATLİAMI SONRASI BÖLGE İNSANSIZLAŞTIRILDI”

Bu projenin önemine değinen Ahmet Güden, özellikle 1978 Maraş Katliamı’ndan sonra ve 1980 darbesinden sonra bölgenin adeta insansızlaştırıldığına dikkat çekerek, “Her ne kadar topraklarımızdan uzaklaşsak da ruhen her zaman oradayız. Bu projeyle aslında sahiplendiğimizi de ortaya koyduk” dedi.

Güden, Sadece  Türkiye metropollerinde yaşayanlar değil Avrupa’nın bir çok kentinde yaşayan insanların da bölgelerine sahip çıkmak, yeniden ev yapmak ve yeniden orada bir yaşamın inşa edilmesi için çaba gösterdiğinin altını çizdi.

GÜDEN: HERKES DOĞDUĞU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMALI

Maraş’ta yeniden yaşamın inşa edilmesi ve coğrafyanın ekonomik olarak gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydeden Güden, “Umarım bu girişimimiz birçok çevre tarafından görülür ve sahiplenilir. Özellikle orada yaşayan insanların kalabilmesinin yolu bizim oradaki yaşayan insanlara ekonomik olarak destek olmamız ve iş imkanı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Son olarak çağrıda bulunan Ahmet Güden, “İmkanları ve koşulları olan tüm dostları doğmuş oldukları topraklara sahiplenmeye davet ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:33%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz