Emine Bulut duruşmasında savcı indirim uygulanmadan ceza verilmesini istedi

0
309

Emine Bulut’un öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında katliam anının görüntülerinin izletildiği sırada sanık Fedai Varan’ı darp etmek isteyen Bulut’un kardeşi Kazım Bulut salondan çıkartıldı. Mütaalasını açıklayan savcı, sanığa haksız tahrik ve takdir indirimi uygulanmadan canavarca hisle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Kırıkkale’de boşandığı Fedai Varan isimli erkek tarafından 18 Ağustos’ta katledilen Emine Bulut davasının ilk duruşması Kırıkkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.  Duruşmaya Emine Bulut’u ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın yanı sıra  Türkiye’nin dört bir yanından kadın örgütleri katıldı.  Duruşmanın yapıldığı 100 kişilik bir salona çok sayıda kişi giremedi.

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan duruşma salonunda hazır bulundu. Emine Bulut’un kızı ve Bulut’un Bolu Cezevi’ndeki kardeşleri Bekir Bulut ve Mikail Bulut Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

KADIN ÖRGÜTLERİNİN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, kadın örgütleri ve Barolar, Emine Bulut’un yaşadığı şiddeti herkesin gördüğünü belirterek davaya katılım talebinde bulundu. Sadece Kırıkkale Barosu’nun müdahillik talebi kabul edildi.

SANIK AVUKATINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Ardından söz ala sanık avukatlarından Ersoy Aytaç, kadınların acısını paylaştıklarını belirterek, “Katılma talebinde bulunanlar ve mahkeme heyeti arasında bir ihtilal var. Kadın örgütleri bu davaya kadın cinayeti demekte iddianame ise adam öldürmek diye geçiyor. Bu dosya aile içi şiddet dosyasıdır. Öldürmek filli basit bir eylem değildir. Bu eylem sırasında psikolojik baskı vardır. Bugün mahkeme ve dosyaya talep etmek isteyenler için ihtilaf yapıyorsunuz” derken dosyaya katılım talebinde bulunan avukatlar, sanık avukatın taleplerine tepki göstererek, “serbest mi kalsın istiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de “Bunlar suçu hafifletmeyecek, planlı, programlı bir öldürme vardır. Devletin görevlerini yapmaması suçu hafifletmez” dedi.

SANIK SUSMA HAKKINI KULLANDI

Tekrar söz alan sanık avukatı susma hakkını kullanacaklarını söyledi. Bu sebepten dolayı Fedai Varan’ın 19 Ağustos’ta verdiği ifade okundu. İddianameye de yansıyan bilgiye göre; Fedai Varan Emine Bulut’u öldürmesinin ardından, Bulut’un babasını arayarak “Çocuğumu aldınız, ben de kızınızı aldım” dedi.

Sanık avukatı Aytaç, Emine Bulut’un nasıl katledildiği görüntülerini izleyemediğini öne sürerek süre talep etti. SEGBİS yöntemi ile duruşmaya bağlanan Emine Bulut’un kardeşlerine ve Bulut’un kızına ek süre talebi soruldu. Kardeşler reddetti, kızı ise “takdir mahkemenin” dedi. Emine Bulut’un kardeşi Bekir Bulut, “O, tüm ailemizi tehdit etti” diye konuştu.

Mahkeme ek süre talebini reddetti ve savunmalara geçti.

“MASUMUM DİYE KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Ardından söz alan müdafi avukatı Turgay Özcan, “Bu cinayeti Fedai Varan planlayarak yaptı. Emine’yi katlettikten sonra ailesine ‘kahpelik yapıyordu diye katlettin’ diyorsa bir pişmanlık yok. Kendisi ben masumum diye kendini aklamaya çalışıyor. Emine Bulut şikayetçi olduğu her dosyada kızımın babası diyerek yapıcı davranmış. Karşı taraf sürekli Emine Bulut baskı altına alınmış, bu kadar şey ortadayken savunmayı iftiraya döndürmesin” dedi.

“BULUT HAMİLEYKEN ŞİDDET GÖRMÜŞ”

Mahkeme heyeti ardından Bulut’un erkek kardeşleri, annesi, babası, kızı ve kız kardeşlerinin o güne yaşananları anlatmasını istedi. SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Bulut’un kardeşi Bekir Bulut, ablasının hamileyken de şiddet gördüğünü aktararak, “Ablamı dövüp balkona koymuştu kışın. Ben yine görüşmelerini istemiyordum. Aile büyükleri bir araya geldi, barıştırdılar. Alkolü ve kumarı bırakmadı ve ablam tekrardan ayrıldı” diye konuştu.

Bir diğer kardeşi Mikail Bulut ise ablasının şiddet gördüğü için ayrıldığını söyleyerek, “Sürekli kumar oynuyor, içki içiyordu. Ablam hamileyken bile dövdü. Çocuğun kolunda kemik veremi vardı buna rağmen alkolü, kumarı bırakmadı, ablam da ayrıldı. Ablamın mezarına bile gidemedim, şikayetçiyim” dedi.

“NASIL ÖLDÜRDÜN, NASIL UYUYORSUN?”

Baba Ahmet Bulut da, çocuğun babasız büyümemesi için barıştırdıklarını söyleyerek, Varan’ın borçlarını bile ödediğini söyledi. Baba Bulut, “Çocuğa bir litre süt almadı. Bu sene ortaya çıktı. Çocuğu göstermediğimizi söylüyor ama kendisi dokuz yıldır yoktu. Cinayet sonrası beni arayarak küfretti” ifadelerini kullandı. Anne Fadime Bulut da çocuğun kendi yanında büyüdüğünü belirterek, “Çocuğu olduğunda aradım, telefonu yüzüme kapattı. Dedeyi, dayıları baba bildi.  Arıyorduk, çocukla konuşmak istemiyordu. Nasıl elin tuttu da öldürdün, hepinize söylüyorum babalar, ‘Kızın seni unutmayacak’. Kızım bıçaklanırken herkes seyretmiş. Sen nasıl uyuyorsun?” diye sordu.

Bulut’un kardeşi Şeyda Doğan da,“Bütün ihtiyaçlarını babam karşılıyordu. Babam iki eve bakmak zor geldiğinden eve gel size bakayım dedi. Ablam evliyken altınları ayıcıkların içine saklıyordu. Onları bile bulup kumara yatırmış. Ablamın telefonunda bana çok ağır hakaretler ettiği mesajlarını gördüm, abimlere söylemedim” dedi.

“O KİŞİ BENİM BABAM DEĞİL”

Bulut’un kızı ise, “Babam benle görüşmek istediği zaman annem hiç sorun yapmıyordu. Annemle o gün çarşıya gittik hasta bakmaya gitmedi o gün arkadaşı bakıyordu. Biraz gezdik sonra annem mescide namaz kılmaya gitti. O zaman o. Kişi mesaj attı bende olduğumuz yeri söyledim. Sonra o kişi geldi ‘annem gidiyoruz’ dedi sonra o kişi beni oradan aldı. Başka bir yerdeyken annem aradı beni ‘yemek yiyelim acıktım’ dedim. O kişi geldi. Annemle konuştular. Sonra annemle biz emniyetin oraya kaçtık taksiye binecektik taksi bulamadık Annem ile emniyete gittik beni başka odaya aldılar annem yanıma gelip, ‘gidiyoruz’ dedi. Annemle eve gitmek için dolmuş durağına gittik. Dolmuşa binerken bizim arkamızda bindi ve kolumu soktu ve tişörtünü kaldırarak anneme bıçağı gösterdi. Annem bana ‘sen bin git ben sonra giderim’ dedi bende anneme gitmeyeceğimi söyledim. O bıçağı o kişi her zaman taşıyordu. Dolmuştan inip dönerciye girdik, ben kapının önündeyim onlarda biraz uzağımdaydı. Ben dışarıya baktığım an annemin boynunu kesti. Ben de engellemeye çalıştım elimde poşet vardı tabletini kafasına attım ama engelleyemedim. Sonra ambulans gelip annemi aldılar ben dedemi aradım dedem de gelip beni hastaneye götürdü” dedi

Varan’a o kişi diye hitap eden çocuğa mahkeme heyeti baban deyince çocuk “o kişi benim babam değil” diyerek karşı çıktı.

BULUT’UN KARDEŞİ SALONDAN ÇIKARTILDI

Mahkeme heyeti tanıkların ifadelerinin ardından Bulut’un  katledildiği ana ait sosyal medyaya yansıyan görüntüleri mahkeme salonunda izletti. Görüntüler izlenmeye başlandığı sırada Bulut’un annesi Fadime Bulut sinir krizi geçirirken, Bulut’un erkek kardeşi Kazım Bulut ise  güvenlik koridorunu aşarak Fedai Varan’a saldırmaya çalıştı.

Salondan çıkarılan kardeş Kazım Bulut,  “Emine yardım için size geldi  siz o zaman bir şey yapmadınız şimdi niye beni engelliyorsun” diye  güvenlik güçlerine tepki gösteri.

Mahkemeye olay yeri görüntülerini izlenmesinin ardından verilen 2 saatlik aradan sonra iddianame okundu.

İDDİANAMEDEN: İNDİRİM UYGULANMAMASI İSTENDİ

İddianamede, şunlar kaydedildi:

“Şüphelinin maktuleyi yakalayarak boğazını kesmek ve vücudunun çeşitli yerlerine bıçak sokmak suretiyle ‘tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme’ suçunu işlediği, mahkemenizce yapılacak yargılama neticesi verilecek kararda; şüphelinin daha önce de müştekiye hakaret etmesi sebebiyle hakkında kamu davası açılması ve şüphelinin suç işlemekten çekincesi olmaması sebebiyle hakkında takdiri indirim sebeplerinin uygulanmamasını, olay sırasında müşterek çocuğunun yanında olacağını bilmesine rağmen, suç işleme kararlılığında tereddüte düşmeyerek maktulenin hayati bölgelerine birden çok kez bıçak darbesi vurmak suretiyle canavarca hisle hareket ettiğinin gözetilmesi, şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi, kamu adına talep ve iddia olunur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz