Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mızraklı tutuklandı

0
312

Görevinden uzaklaştırılıp, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak”  iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında başlatılan soruşturmalar nedeniyle dün evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılıp, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer, emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı ve Ayaz, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikte ifadesi alınan Mızraklı, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

ORHAN AYAZ SERBEST BIRAKILDI

“Örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek”le suçlanan Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise sevk edildiği mahkemece adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

 DİĞER İKİ İSMİN SORGUSU SÜRÜYOR

Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in savcılıktaki ifade işlemleri halen sürüyor. (HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz