‘AKP, Suriye üzerinden iktidarını sürdürmeyi hedefliyor’

0
322

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri operasyonunu ve yapılan ateşkesi değerlendiren PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Hasan Gülüm, AKP hükümetinin bir kriz içerisinde olduğunu ve bu krizi Suriye üzerinden kamufle ederek iktidarını sürdürmeyi amaçladığını belirtti.

Haberin videosu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şube Başkanı Hasan Gülüm, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri operasyonu ve ardından yapılan ateşkesi değerlendirdi. Ortadoğu coğrafyasında uzun yıllardır benzeri savaşların yaşandığını hatırlatan Gülüm, başka bir ülkenin halklarına, inançlarına ve kültürüne müdahaleyi kabul etmemek gerektiğini kaydetti.

“AKP HÜKÜMETİ KRİZDE”

17 yıldır iktidarını sürdüren AKP hükümetinin bir kriz içerisinde olduğunu ifade eden Gülüm, AKP’nin yaşadığı bu krizi Suriye üzerinden kamufle ederek iktidarını sürdürmeyi amaçladığını belirtti.

Esas meselenin Kürtlerin Ortadoğu’da inançları ve kültürleri için verdikleri mücadelenin bir sisteme kavuşmama meselesi olduğunu söyleyen Gülüm, “Yani yaşadığın toprağı kendin için tarif etme şansını ortadan kaldırmak için müdahaleler yapılıyor. ABD’nin de Rusya’nın da bütün ülkelerin de aslında bütün hesapları bu alan üzerine yapılmaktadır müdahaleler de ittifaklar da birlikte olmak da ateşkes de” diye konuştu.

“KAZANAN AMERİKA”

Yapılan ateşkesi herkesin kendi bulunduğu alana çekilme olarak değerlendiren Gülüm, bu çekilmenin sınırlarını Amerika’nın belirlediğini ve dolayısıyla burada kazananın Amerika olduğunu söyledi. “Türkiye ile Suriye arasında bir denge varsa neden muhatabı Amerika’dır?” sorusunun cevabının Amerika’nın çıkarı olduğunu ifade eden Gülüm, “Dolayısıyla Amerika elinde bulunan gücü bu çıkarı doğrultusunda kullanmak istiyordu. Ateşkesi de uzun vadeli çıkarı için kullandığını düşünüyorum” dedi.

“BİRİNİN BUNA SAVAŞ DEMEMESİNİN BİR KARŞILIĞI YOK”

Alevilerin yüzyıllardan beri ezilenin yanında ezenin karşısında durduğunu belirten Gülüm, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün de nedeni ne olursa olsun öldürülen mazlum ise, bir haksızlık varsa Aleviler buna ‘hayır’ der. Birinin buna savaş dememesinin bir karşılığı yok. Ortadaki tabloyu Amerika açıkladı ‘biz ateşkes ilan ettik’ demiş. Ateşkes taraflar arasında oluşur. Dolayısıyla ortadaki tablonun kendisinin savaş olduğunu Amerika bir biçimde söyledi. Aleviler açısından baştan beri bu böyleydi. Birinin hayır demesi, siyasal anlamda bir baskı unsuru oluşturarak toplumu baskı altına alması söylenmesi gereken cümlelerin söylenmeyeceği anlamına gelmez. Ortadaki gerçek bu çünkü.”

PİRHA/İSTANBUL

#gallery-1{margin:auto}#gallery-1 .gallery-item{float:left;margin-top:10px;text-align:center;width:50%}#gallery-1 img{border:2px solid #cfcfcf}#gallery-1 .gallery-caption{margin-left:0}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz