Kürtçe ilk yardım kitabı ‘Alîkariya Destpêkê’ çıktı

0
295

Dr. Erdal Sîpan tarafından hazırlanan “Alîkariya Destpêkê” adlı Kürtçe ilk yardım kitabı Sitav Yayınlarından çıktı.

İç Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Erdal Sipan, Kürtçe ilk yardım kitabı Alîkariya Destpêkê’y okuyucularıyla buluşturdu.

Yaklaşık 10 senedir hekimlik yaptığını ifade eden Sipan, hem toplumsal ihtiyaçtan kaynaklı hem de dili ön plana çıkarmak adına kitap çıkarttığını belirtti.

Son sekiz ayda yoğun bir çalışmayla kitabı son haline getirdiğini ifade eden Sipan, “Daha önce çeşitli yerlerde yazdığım yazıları da toplu bir hale getirip bir kaynak şeklinde yayınlamayı düşündüm. 2 sene önce başlayıp taslağını oluşturmuştum. Son sekiz ayda yoğun bir çalışmayla kitabı çıkardım” dedi.

Sipan, kitabını şöyle özetledi:

“Sağlıkla ilgili Kürtçe yazılar kaleme aldığım zaman var olan tüm kaynaklara ulaşmaya çalıştım. Fark ettim ki bu alanda çalışmalar yetersiz. Kitap, ilk yardım kitabı. Bir olay esnasında, bir hastaya, yaralıya ilk müdahaleyi anlatıyor. Nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlatıyor. Toplum içerisinde bildiğimiz yanlış müdahalelere değinilmiş. Bazı müdahalelerden sakınmamız gerektiğini de anlatıyor. Bu alanda daha önce yapılan çok çalışma olmadığından ötürü zorluklar yaşadım. Var olan kitaplar bir elin parmağını geçmez maalesef. Aynı zamanda kitabın sonuna sözlük konuldu.”

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz