GÜNEY ALMANYA KAŞANLI KÖYLERİ DERNEĞİ 4.GELENEKSEL PİKNİĞİ ÇOK GÜZEL GEÇTİ!

0
605

BODENSEE, WEİLERMÜLLER-FRİEDRİCHSHAFEN GRİLLPLATZ’DA KAŞANLI KÖYLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN BU YILDA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU 4. GELENEKSEL PİKNİĞİ ÇOK GÜZEL GEÇTİ!

Ortaklığın ve dayanışmanın güzel somut örneklerinin sergilendiği piknikte, alanın hazırlanmasından grilin yapılmasına kadar orda bulunan pikniğe katılan aileler hep birlikte, ortakça seferber oldular.

Halk sofrasından önce Almanya Kaşanlı Köyleri Kültür Ve Dayanışma Derneği-Güney Bölgesi Adına Başkanımız Derviş SÖNMEZ kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında;

” Pikniğimizin geçen hafta yapılması gerektiğini fakat hava şartlarının kötü geçmesinden dolayı bugüne ertelendi ve istediğimiz katılım olmadı. Daha birçok arkadışımız gelemedi, gelenlerde sağolsun gelmeyenlerde. Pikniğimizin amacı nedir diye sorarsanız burda gelip yemek yemek su içmek değildir. Amacımız burda yurtdışında yaşayan bizler ve özellikle Güney bölgesinde yaşayan köylülerimizin biraraya gelmesi ailelerimizin birbiri ile tanışması ve en önemliside çocuklarımızın birbiribi tanımasıdır. Birbirimizi unutmamak için bu çabayı sarf ediyoruz.

Bundan dört yıl önce biz bir komite kurduk, bu komite bugünlere kadar geldi. gücümüz yettiği kadar insanlarımızı biraraya getirebildik.çeşitli etkinlikler yaptık.Ve hatta bu örgütlülüğün uzantısı olarak da köyümüzde bu yıl da 4. HALK BULUŞMASI FESTİVALİ’mizi de yapmaktayız. bizler bu yıl burda bildiğiniz gibi dernekleştik.

Köyde yapılmak istenen festival için bir arkadaşımız sorumlu olarak Türkiye’dedir. Burayla koordineli olarak Arkadışımız Ali İLİK’de orda çalışmalarını yürütmektedir. Arkadaşımız çok sağolsun, çok emeği geçmektedir.

Arkadaşlar bizler burda çok hasret çekmekteyiz, istiyoruz ki çocuklarımızda bu hasreti çekmesin, birbirini tanısınlar, birbirlerini görsünler, konuşsunlar, gerekirse birbirleriyle evlensinler çocuklarımız, ki birbiri ile yabancılaşmamaları için.

Benim diyeceklerim bunlardır.

Hepinizin Ayaklarına, emeğine, kollarına sağlık.. Çok sağolun, teşekkürler.”

diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Pikniğimizin de bu yıl yine çok değerli bir konuğu vardı. Araştırmacı-Yazar Firaz BARAN’da bizlere bizim köyün eski hikayelerini belgeleyip kayda geçirip kitap haline getirmiş ve kitaplarını tanıttı.

Pikniğimize katıldı ve renk verdi, kendisine teşekkür ediyoruz…

Daha sonra da Halk Sofrasına birlikte yemeğe oturuldu ve güzel bir paylaşımla rızalık temelinde sofra ortak paylaşıldı.

Ailelerin birlikte sohbet ve kaynaşmasından sonra, hep birlikte halaya durulup eğlenildi.

Bu yıl daha yeni bizimle tanışan Köyümüz Atmalı Kaşanlı’dan(MOLE ÇE) köylümüz Bülent TAŞAR ve Ailesinin verdiği emeklerden ve sahiplenmesinden dolayı kendisine özellikle teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Bodensee’de kalan Ailelerimizin organizasyondaki katkısı büyüktü. Herşey iyi düşünülmüş ve iyi hazırlanmıştı. Bodensee’deki Ailelerimize de, çok teşekkür ederiz.

Piknik alanının birlikte toplanmasından sonra herkes birbiri ile görüşüp gelecek yılda birlikte tekrar buluşmalarının ALMANYA KAŞANLI KÖYLERİ 5. GELENEKSEL PİKNİĞİ’nin ALMANYA-NÜRNBERG’de olacağının sözü verildikten sonra piknik sona erdi.

ALMANYA KAŞANLI KÖYLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ-GÜNEY BÖLGESİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz