Sürdürülebilir hizmet mümkün değildir

0
323

Sağlık Endüstrileri Platformu üyesi tıbbi cihaz sektörü temsilcileri, hastanelere sattıkları ürünlerin bedellerini zamanında alamadıkları ve güncellenmeyen SUT fiyatlarının kendilerini mağdur ettiği gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ortopedi ve Omurga Cerrahisi İthalatçıları, İmalatçıları ve İhracatçıları Derneği (ORDER) Başkanı Erkin Delikanlı özetle şunları söyledi:

HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE İHTİYACI

“Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin malzeme ve cihaz aldığı şirketlere geri ödemeleri makul süreleri aşmış; üniversite hastaneleri için ise hiçbir vade öngörülememektedir. SGK’nın geri ödeme fiyatları üç-beş ürün dışında 2010’dan beri güncellenmemiştir. Bu nedenle kaliteli ürünler yerine kalitesiz ürünlerin alınması zorunlu hale gelerek halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Hastanelere sattığımız ürünlerin bedellerini zamanında alamıyor olmamız ve finansal araçlara da ulaşamıyor olmamız nedeniyle artık sürdürülebilir bir hizmet sunmamız mümkün değildir. Bu sektörün devamlılığı ve nefes alması için hızlı ve etkili müdahalelerine ihtiyacımız var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz