HALKIMIZIN İNANÇLARINA YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI HEP BİRLİKTE DİRENELİM!!!

0
368

Bundan bir süre önce Ekinözü ilçemizin Çiftlikkale köyünde bulunan Alevi ziyaretgahı, bilinmeyen kişiler tarafında saldırıya uğramıştır. Konuyla ilgili araştırma yapan bölgenin duyarlı insanı ve Çiftlikkale dernek yöneticisi Ali Nargali’nin verdiği bilgilere göre, “ 1670 li yıllardan 1865 yılına kadar Çam ziyareti olarak, 1865 ten beri de İPKİ HECİ adıyla anılan ziyaret ağacı, ilk olarak Ekim 2018’de yakılmış, ancak bununla yetinmeyen saldırganlar Ocak 2019’da yaptıkları bir diğer saldırıyla kutsal ağacı tamamen yakmışlardır. Bu duruma tepki gösteren köylüler, yakılan kutsal ağacın yakınında bir ağaç dikerek ziyaretlerine sahip çıkacaklarını göstermişlerdir.”

Konuyla ilgili bu açıklamanın dışında, Ali Nargali, “aslında bu saldırıların tek olmadığını, bölgede bulunan çeşitli kutsal olgu ve mekanlara karşı başka saldırıların da olduğunu, bunlardan Kavri Çolax ve Mazali Toke’nin de tahrip edildiğini belirtmiştir. Ancak öte yanda bu saldırılara karşı, yine köyümüzün bir kutsal mekanı olan Mazali Lalike’nin ise yeniden yapıldığını, hikayesinin yazılarak kaybedilmesinin önlendiğini belirtmiş ve herkesi bu saldırılara karşı duyarlı olmaya ve tepki göstermeye” davet etmiştir.

Biz MARDEF olarak Alevi halkımızın inançlarına karşı yapılan bu türden saldırıları şiddetle kınıyor ve bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu vesile ile Çiftlikkale köyünde bulunan ziyarete yapılan saldırıyı karşı da tepkimizi göstermekten geri durmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. O topraklarda Alevilerin ve Kürtlerin yaşamasını istemeyen ve bu amaçla yapılan katliamlarla yetinmeyerek sürekli ve sistemli olarak bu türden saldırılar planlayan, her türlü tutumu ve düşünceyi kabul etmeyecek, birlikte ve kardeşçe bir arada yaşamanın olanaklarını yaratmak için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. MARDEF olarak her türlü saldırıya karşı, Çiftlikkale köylülerimizle birlikte ve onların yanında olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz